Kørekort

KØRESKOLEN BÅRSE

v/ Jens Højbjerg Jakobsen

 

 

KØREKORT

Hos Køreskolen Bårse får man en teoretisk undervisning med mulighed for at få svar på spørgsmål og relevant forklaring undervejs.

Kørekort

 

Køreskolen Bårse tilbyder seriøs køreundervisning målrettet mod din beståelse af køreprøven, men også mod, at give dig de bedste kompetencer som fremtidig bilist.

 

Undervisningen foregår i et tempo hvor alle kan være med og i små hold hvor alle kan føle sig trygge og sikre.

 

Gennem undervisningen sørger køreskolen for, at når du skal til prøver, så er du parat, og din chance for at bestå prøverne er maksimal.

 

Køreskolen Bårse tilbyder undervisning indenfor følgende kategorier:

 

  • Kørekort kategori B - bil og varevogn
  • Generhvervelse (individuelle kurser, ring for oplysninger)
  • Kontrollerende køreprøver eller helbredsmæssig køretest
  • Også for dig som har fået køreforbud
  • Rutinetimer. Særligt tilbud til bilister med kørekort, men som har "glemt" hvordan man kører, eller som er usikre på kørslen f. eks. pga. pause fra kørslen!

Generhverv

 

Der er følgende muligheder:

du kan deltage på hold sammen med andre

individuelt i dagtimer.

 

Synes du at prisen for generhvervelse er høj, siger min erfaring at hvis man selv prøver at få den viden vedrørende teorien ved at sidde derhjemme ved pc'en, så kan det i flere tilfælde gøre, at når teoriprøven skal bestås er det ikke spørgsmålene, der er problemet men måden der bliver spurgt på og den manglende forklaring som derfor desværre udmunder sig i at man ikke består og derfor må aflevere sit kørekort.

 

Og herefter er det er først muligt at få kørekortet tilbage igen efter en teoretisk beståelse og en praktisk køreprøve.

 

Kontrollerende køreprøve

 

En kontrollerende køreprøve består af en teoriprøve og en praktisk prøve. Oftest er der ikke noget krav om at du skal have taget køreundervisning, men det kan være en god idé at tage et par køretimer. Du kan kun få dit kørekort igen, hvis du består den kontrollerende køreprøve.

 

Kørselsforbud

 

Hvis du har fået kørselsforbud, skal du aflevere dit kørekort til politiet. Du kan først få dit kørekort tilbage, når du har gennemgået særlig køreundervisning og bestået den kontrollerende køreprøve. Skyldes kørselsforbuddet spirituskørsel, skal du i stedet for særlig køreundervisning gennemgå et Alkohol og Trafik kursus. Særlig køreundervisning

 

Hvis du har fået kørselsforbud, skal du gennemføre særlig køreundervisning hos en godkendt kørelærer, inden du går til den kontrollerende køreprøve. Den særlige køreundervisning tager fat i tre udvalgte dele af den almindelige uddannelsesplan, som man gennemgår til den almindelige køreprøve:

 

  • Trafikadfærd
  • Grundregler for bilkørsel
  • Manøvrer på vej

 

Undervisningen skal mindst omfatte 8 lektioner af 45 minutter i teorilokale og mindst 8 lektioner af 45 minutter i skolevogn. Undervisningen skal mindst strække sig over 8 undervisningsdage.

 

Alkohol, Narkotika og Trafik kursus

 

Hvis du har fået kørselsforbud pga. spirituskørsel eller fået betinget eller ubetinget frakendelse af retten til at køre bil pga. spirituskørsel, skal du gennemføre et kursus i alkohol, narkotika og trafik (A/N/T-kursus).

 

Hvis du har fået ubetinget frakendt dit kørekort på grund af spirituskørsel eller promillekørsel efter tidligere gældende regler før 1. september 2009, er Alkohol, Narkotika og Trafik kurset obligatorisk.

Du kan tidligst begynde kurset 3 måneder før din frakendelse udløber. Hvis du har fået et kørselsforbud eller en betinget frakendelse, kan du begynde på første ledige kursus.

Betinget frakendelse af kørekort

 

Betinget frakendelse af kørekortet betyder, at du har mulighed for at beholde dit kørekort. Når dit kørekort er betinget frakendt, vil det sige, at du har dit kørekort i en treårig prøveperiode.

Du kan kun beholde dit kørekort, hvis: du består en kontrollerende køreprøve, som består af en teori- og køreprøve, du ikke overtræder færdselsloven i de 3 år, dit kørekort er på prøve.

Hvis dit kørekort er blevet betinget frakendt, vil politiet indkalde dig til en kontrollerende køreprøve.

 

Dit kørekort kan blive betinget frakendt hvis du fx: ikke har taget hensyn til færdselssikkerheden, og har voldt skade på personer eller ting eller fremkaldt mulige fare, har kørt for hurtigt, fx 160 km/t eller derover på motorvej eller over 60% for hurtigt på de resterende veje, har kørt spirituskørsel og har haft en promille mellem 0,5 og 1,20.

 

Hvis dit kørekort er blevet betinget frakendt pga. spirituskørsel, er det påkrævet at du tager et Alkohol, Narkotika og Trafik-kursus, inden du kan generhverve dit kørekort.

 

Ubetinget frakendelse af kørekort

 

Ubetinget frakendelse af kørekort betyder, at du skal aflevere dit kørekort til politiet. Du kan først få dit kørekort igen, når frakendelsestiden er udløbet, og du har bestået en kontrollerende køreprøve. Hvis den ubetingede frakendelse er sket pga. spirituskørsel, skal du også gennemføre et kursus i Alkohol, Narkotika og Trafik, før du får lov at gå op til den kontrollerende køreprøve.

 

Dit kørekort bliver ubetinget frakendt hvis du fx: har kørt spirituskørsel og har haft en promille over 1,20, har forvoldt stor skade på mennesker og biler, tidligere har fået frakendt dit kørekort og overtrådt færdselsloven i prøvetiden.

Er du i tvivl eller har spørgsmål, så ring eller mail, så skal jeg gerne orientere dig om mulighederne!

 

 

Mobil 24 84 41 58

 

Mail: post@koereskolen-baarse.dk

Copyright @ All Rights Reserved

Mobil: 24 84 41 58